Hormonális diszharmónia

A mostanában jellemző kapkodó, rohanó életforma egyik velejárója, hogy a szervezet egyensúlyi állapota megbillen. Erre sajnos a nők szervezete hajlamosabb, már egész fiatal korban megjelennek a különféle vérzészavarok, előfordulhat akár hónapokig tartó ciklus kimaradás is. A panaszok kialakulásához hozzájárulhatnak a környezetünkben, az elfogyasztott táplálékban előforduló, szervezetünktől idegen, azt becsapni képes hormonszerű anyagok is. A helyzetet tovább rontja a helytelen étkezési szokások, fogyókúrák térhódítása, ami többnyire koplalást jelent. A fiatal lányokat nehéz meggyőzni, hogy alakjukat elfogadják, többnyire elégedetlenek magukkal, a képernyőn feltűnő modellekhez szeretnének hasonlítani. A fogyás következményeivel nem számolnak, csak akkor ijednek meg, ha kimarad a vérzés, megjelennek a makacs pattanások, vagy szinte megállíthatatlanul hullik a haj.

A hormonális szabályozás egyensúlyának megteremtése, visszaállítása általában több tényezőn múlik, nem egy dolog felelős érte.

A kivizsgálást követően homeopátiás gyógyszerek beállítása, életmódváltás, diétás elvek betartása, mozgásgyakorlatok elsajátítása jelenthet segítséget.

 
vissza a főoldalra