vissza a főoldalra

Gyakori kérdések

Milyen eredetűek a homeopátiás gyógyszerek?
-  A homepátiás gyógyszerek természetes anyagokból ( ásványi, növényi, állati eredetűek) különleges eljárással készülnek.

Lehet-e hagyományos gyógyszerek mellett szedni homeopátiás készítményt?
- A kettő nem zárja ki egymást. A gyógyszerek bevétele ne egyszerre történjen. Célszerű, ha a páciens tájokoztatja a homeopátiás orvost, hogy milyen egyéb gyógyszereket kell szednie. 

Többféle homeopátiás gyógyszert kaptam, mire kell ügyelnem?
- Ebben az esetben a különböző higítású szereket eltérő időben, 2-3 óra különbséggel célszerű bevenni. Az azonos higításból max.  kétfélét  lehet egy időben szedni, ami összesen  2x5 golyót jelent.

 Munka mellett nem tudom éhgymorra bevenni a gyógyszereket, mit tegyek?
- Étkezés előtt vagy után 25-30 perccel lehet bevenni a golyócskákat. Ugyanez vonatkozik a fogmosásra is, ott szintén ennyi időnek kell eltelnie. Tehát nem éhgymorra kell bevenni a gyógyszereket, hanem a szájnyálkahártya " tisztasága" fontos.

 Nagyon sok az anyajegyem, milyen gyakran kell ellenőrzésre járnom?
-Az első vizsgálatnál kiderül, hogy milyen tipusú anyajegyei vannak. Ezután lehet dönteni az ellenőrzések gyakoriságáról.

Megsérült egy anyajegyem, mit kell tennem? Veszélyben vagyok?
-Tegyen rá könnyű fedőkötést, hogy további irritáció ne történjen.Fontos, hogy lássa  bőrgyógyász minél hamarabb. A vizsgálat után kap tájékoztatást, hogy eltávolítás javasolt, vagy maradhat az anyajegy.
 Nincs veszélyben,  szerencsére a rosszindulatú elfajulás nem egyszeri sérülés után alakul ki, de elhanyagolni nem szabad.

Gyakran van genitális herpesem, félek, hogy megfertőzöm partneremet, mit tegyek?
-Tünetes állapotban abszolút ellenjavallt az együttlét. A hólyagok és maradványtünetek elmúltával pár napig még fertőzhet,  célszerű ilyenkor óvszert használni. Vérvétellel meggyőződhetnek arról, hogy  partnerénél fennáll-e a fertőzés vagy sem.
 A védekezés akkor is javasolt a kritikus időszakban.

Nem tudok bizsut hordani, kiütésem lesz, érdemes allergiatesztet csináltatnom?
-A leírt panasz nikkel érzékenységre utal. Ettől függetlenül számos egyéb dologra is lehet allergiás. Amennyiben vannak egyéb bőrtünetei érdemes bőrgyógyásszal konzultálni, hogy kiderüljön az allergiateszt választ ad-e a panaszokra.

vissza a főoldalra