vissza a főoldalra
A homeopátiában nem kell hinni, enélkül is működik. Természetesen vannak fogékonyabb, jobban reagáló személyek, de ez más kezelési módszer esetében is igaz.

Alkalmazásának vannak fontos szabályai, amiket ismerni kell és ajánlott betartani. 
Bizonytalan eredetű, krónikus  panaszok hátterét tisztázni kell, ehhez  célszerű igénybe az  összes korszerű  diagnosztikus lehetőséget.
 A súlyának nem megfelelően  értékelt állapot homeopátiás gyógyszerrel való kezelése,   megfelelő ismeretek híján veszélyes is lehet.
Az öngyógyításnak vannak határai, a késlekedésnek súlyos következményei.

Előfordulhat, hogy homeopátiával  bizonyos állapotokban ( pld. daganatos betegségek esetén) a szervezet eredeti egyensúlyi állapotát  nem sikerül visszaállítani, de az alkalmazott  gyógyszer(ek) segítségével a közérzet javulása érhető el, a kellemetlen kezelések velejárói  enyhíthetők.

A bőrgyógyászat és a homeopátia szerencsés módon kiegészítheti egymást, ezzel megkönnyítve a gyógyulásra várók helyzetét.
Tanulmányaim során már régebben megfigyeltem, hogy a kültakarón megjelenő tünetek  milyen sokszor  visszatükrözik  a test belsejében  zajló folyamatokat.
Számos belgyógyászati kórkép,  stressz miatti leterheltség,  a hormonális egyensúly eltolódása megjelenhet  bőrgyógyászati tünet képében.

Az alábbi bőrgyógyászati betegségek  esetében  ( a felsorolás korántsem teljes) a homeopátia komoly segítség lehet a hagyományos kezelések mellett.